آیا برای خشک کردن میوه های مختلف روش های متفاوتی وجود دارد ؟

آیا برای خشک کردن میوه های مختلف روش های متفاوتی وجود دارد؟

فهرست مطالب

آیا برای خشک کردن میوه های مختلف روش های متفاوتی وجود دارد ؟ بله برای میوه های مختلف روش های متفاوتی وجود دارد. هر نوع میوه به دلیل بافت و محتوای آب متفاوت، نیاز به روش خشک کردن و به عبارتی زمان متفاوتی دارد. خشک کردن انواع میوه ها از زمان های بسیار قدیم انجام میشد، اما اکنون تبدیل به روشی برای کسب درآمد و راه اندازی خطوط تولید مواد غذایی شده است.

دستگاه های خشک کن برای انجام این کار استفاده می شوند که برای میوه های مختلف یکسان هستند. چیزی که در این روش ها متفاوت است، دمای مورد نظر و زمان لازم برای خشک شدن انواع میوه ها است.  تنها در صورتی دستگاه متفاوتی لازم است که بخواهید سبزیجات را در حجم وسیع خشک کنید، در این صورت نیاز به دستگاه خشک کن نواری دارید که متفاوت از دستگاه های خشک کن کابینی یا تونلی واگنی است. در ادامه به روش های خشک کردن برخی از میوه های معمول را برای شما توضیح می دهیم :

آیا برای خشک کردن میوه های مختلف روش های متفاوتی وجود دارد

آیا برای خشک کردن میوه های مختلف روش های متفاوتی وجود دارد و نحوه خشک کردن انگور به چه شکل میباشد؟ 

برای خشک کردن انگور، از انگور تازه و سالم استفاده کنید. پس از شستشوی خوشه های انگور چنانچه می خواهید بدون خوشه خشک شوند، انگورها را از خوشه جدا کنید و روی سینی های دستگاه خشک کن قرار دهید. میانگین دما می تواند بین 50 تا 60 درجه سانتیگراد باشد. زمان آن نیز قابل تنظیم است می توانید از طریق تابلوفرمان چیزی بین 12 ساعت تا 24 ساعت زمان کارکرد دستگاه تعیین کنید. در نظر داشته باشید معمولاً برای کشمش موادی را روی کشمش ها استفاده می کنند.

خشک کردن سیب

برای خشک کردن سیب، سیب های تازه و سالم را شستشو دهید. اگر کار شما در حد کارخانه ای  و خطوط تولید بزرگ است می توانید از دستگاه شستشوی میوه ها به صورت اتوماتیک استفاده کنید. سپس هسته میانی سیب را با کمک دستگاه هسته گیر خارج کنید. سیب ها را به صورت نازک و منظم برش دهید.

این برش سیب با دستگاه اسلایسر انجام پذیر است.  سپس این برش ها را روی سینی دستگاه خشک کن میچینید و داخل واگن دستگاه قرار میدهید. نسبت به بافت سیب ممکن است دمای 50 تا 60 درجه را نیز تعیین کنید و ساعتی بین 6 تا 12 ساعت برای آن تعیین کنید.

خشک کردن توت فرنگی

برای خشک کردن توت فرنگی میتوانید هم به صورت کامل و هم به صورت نصف آنها را برش دهید و داخل سینی های دستگاه خشک کن قرار دهید. برای خشک کردن آلبالو نیز به همین منوال میتوانید عمل کنید. برای میوه های دیگر نظیر زردآلو، هلو، انجیر، خربزه نیز از همین دستگاه های خشک کن استفاده می شود اما زمان خشک کردن و درجه حرارت آنها متفاوت است. در نهایت باید توجه داشت که دستگاه خشک کن برای خشک کردن میوه ها و سبزیجات بسیار مناسب است. اما برای استفاده از آن باید دستورالعمل های سازنده و راهنمایی های تولید کننده را به دقت دنبال کرد.

خشک کردن میوه های مختلف

چطور میتوانم دمای مناسب را برای خشک کردن میوه ها تنظیم کنم؟

دمای مناسب برای خشک کردن میوه ها به نوع میوه و نوع دستگاه خشک کن شما بستگی دارد. برخی از دستگاه های خشک کن دارای تنظیم کنترل دما هستند که به شما اجازه می دهد دمای دلخواه خود را برای خشک کردن میوه ها تنظیم کنید. در اکثر موارد، دمای مناسب برای خشک کردن میوه ها در محدوده 50 تا 60 درجه سانتی گراد قرار دارد.

این دما برای اکثر میوه ها مطلوب است و باعث خشک شدن سریع و بهتر میوه می شود. در هر صورت، برای خشک کردن میوه ها باید دمای مناسب را با توجه به نوع میوه، ضخامت آن و دستگاه خشک کن خود تنظیم کنید. بهتر است با شروع خشک کردن میوه ها، دما را کمی پایین تر تنظیم کنید و در صورت لزوم آن را افزایش دهید.

در صورت بالا رفتن رطوبت داخل دستگاه خشک کن چه کار باید کرد؟

دستگاه های خشک کن کابینی ساخت البرز ماشین کرج دارای یک رطوبت سنج هستند. چنانچه رطوبت داخل کابین خشک کن از حد لازم فراتر رفت، رطوبت سنج به سیستم آلارم هشدار می دهد. در نتیجه شما از بالا رفتن رطوبت آگاه خواهید شد. دستگاه دارای یک دریچه است که در این مواقع قابل باز و بسته شدن می باشد. می توانید دریچه را باز کنید، رطوبت خارج شود، سپس دریچه را ببندید.

دمای پیشنهادی برای خشک کردن میوه ها برای هر دستگاه خشک کن ممکن است متفاوت باشد. هر دستگاه خشک کن ممکن است دارای قابلیت ها و ویژگی های مخصوص به خود باشد که سبب انتخاب آنها برای محصولات متفاوت باشند. بنابراین، بهتر است قبل از استفاده از دستگاه خشک کن، راهنمایی تولید کننده را دریافت نمایید و دمای مناسب برای خشک کردن میوههای خود را براساس این راهنما تنظیم کنید.

در صورتی که دمای مناسب برای خشک کردن میوه ها در دستگاه خشک کن شما مشخص نیست، می توانید با تست کردن دمای مختلف، بهترین دما را برای خشک کردن میوه های خود پیدا کنید.

روش های مختلف خشک کردن میوه های مختلف

انواع خشک کن میوه برای ظرفیت های متفاوت از میوه ها کدامند؟

انواع خشک کن کابینی و تونلی برای خشک کردن انواع میوه ها و محصولات وجود دارند. خشک کن تک کابین که دارای ارتفاع بلند و ارتفاع کوتاه می باشند. خشک کن دو کابین دارای 50 سینی 60*80 است . خشک کن سه کابین که 75 سینی دارد و ظرفیتی بین 200 تا 300 کیلوگرم از میوه ها را خشک می نماید.

برای ظرفیت های بالای 300 کیلوگرم بطور مثال بالای 1 تن می توانید از دستگاه های خشک کن تونلی واگنی استفاده کنید. این دستگاه ها کاملاً صنعتی بوده و دارای کوره و مشعل گازی هستند. تولید دستگاههای خشک کن تونلی به لحاظ گازی، کاملاً مقرون به صرفه می باشد. گاهی دارای 1000 سبد می باشد و متراژ آن 6 متری، 12 متری، 18 متری است.

سوال اینجاست آیا برای سبزیجات نیز از همین دستگاه ها استفاده می شود؟ زمانی که حجم سبزیجات شما بیش از 1 تن باشد باید از دستگاه خشک کن نواری استفاده کنید که کاملاً متفاوت از دستگاه خشک کن واگنی می باشد. پس از آنکه دریافتید چه نوع میوه هایی را با چه ظرفیتی می خواهید خشک کنید می توانید به سراغ مشخصات فنی دستگاه ها بروید. در ادامه مشخصات فنی دستگاه ها را می توانید از فروشگاه بامک دریافت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *